2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci 2. Ön Kabul Duyurusu Sonuç İlanı

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 2. ön kabul duyurusu sonuçları için lütfen tıklayınız.

Kayıt Tarihleri:
Kesin Kayıt Tarihleri : 12 Ağustos 2024 – 29 Ağustos 2024
Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

Kayıt İçin İstenilen Belgeler
1- Lise Diploması: Lise diplomasının tasdikli sureti, Türkçeye çevrilmiş noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği.
2- Lise denklik belgesi.
3- Lise son sınıf öğrencileri ise son sınıf öğrencisi olduğunu belgelemeleri gerekmektedir. (Türkçeye çevrilmiş noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği)
4- Pasaportun aslı görülerek fotokopisi alınacaktır.
5- Yabancı uyruklu öğrenciler için ikamet izin belgesi.
6- Türk vatandaşlığından çıkmış olanlar için mavi kartın aslı görülerek fotokopisi alınacaktır.
7- Liseyi yurtdışında bitirenler için yurda giriş/çıkış belgesi.

NOT : Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için belgelerin onaylanmış asıllarını getirmeleri gerekmektedir. Belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Türkçe Düzeyinin Belirlenmesi
1- Öğrencilerin Türkçe düzeyleri, Üniversite tarafından yapılacak Türkçe Muafiyet Sınavı ile veya Üniversitemizce denkliği kabul edilen sınavlarla belirlenir.
2- Türkçe dil yeterliliği olmayan öğrenciler, Üniversite bünyesinde veya bu alanda sertifika vermeye yetkili kurumlarda en az iki dönem (toplam 550 ders saati) Türkçe hazırlık eğitimi almak zorundadırlar.
3- Türkçe hazırlık eğitimi sonunda muafiyet için yeterliği (En az B1 Sertifikası) alamayan öğrenciler, iki yarıyıl daha Türkçe hazırlık eğitimi aldıktan sonra da başarısız olurlarsa Üniversite ile ilişikleri kesilir.

Kayıt Yeri/Şekli:
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesi, Mühendislik Fakültesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Ertuğrul Gazi Mah. Kocasinan/KAYSERİ
Üniversitemize kayıt işlemleri şahsen başvuru ile yapılmaktadır.

Sorularınız İçin İletişim:
Telefon : 0352 324 00 00 Dâhili 1077 ve 1072