Çalışma İlkelerimiz

Engelli öğrencilerimizin evrensel insan hak ve özgürlüklerine ve çağdaş yaşam standartlarına yakışır bir biçimde hizmet almalarını, rencide ve afişe olmamalarını, Birimimizden aldıkları hizmetler için kendilerini rahatsız hissetmemelerini sağlamak benimsediğimiz ilkelerdir. Bunlar;

Gizlilik: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, engelli olduğunu bildiren öğrencinin kimliğini, durumunu kendisinin izni alınmadan başka kimse ve kurumlarla paylaşmaz.

Gönüllülük: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi öğrencilerin engellerini bildirmeleri için  fırsatlar yaratır, ancak Birim’e başvurmak ve hizmet almak konusunda öğrencilerin gönüllüğü esastır.

Saygı: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi bireylerin ihtiyaç ve yeterliliklerinin farklı olabileceğini göz önünde bulundurarak, engelli öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak hizmet verir. Engelli öğrencilerden gelen öneri ve eleştirileri dikkate alır.

Ekip Çalışması: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi öğrencilerin akademik yaşantı süreçlerinde öğrencinin bireysel durumuna göre göre kolaylaştırıcı öğrenme ve değerlendirme çözümleri üretmede ilgili kişi ve birimlerle birlikte yürütür.

Erişilebilirlik: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi  engelli öğrencilerin üniversitenin tüm alanlarına erişebilmesini sağlamak için üniversitenin ilgili diğer tüm birimleriyle birlikte çalışır.

Sorumluluk: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi  engelli öğrencilerin üniversite yaşamına tam katılımlarını sağlamak ve akademik başarılarını arttırmak için hizmet vermekle sorumludur, bunun yanında sürecin işlemesinde Birim’e başvuran öğrenci de bireysel sorumluluğa sahiptir.

Akademik fırsat eşitliği: Engelsiz Öğrenci Birimi, engelli öğrencilerin akademik sorumluluklarını yerine getirme sürecinde, öğrencinin engel durumuna göre uyarlanmış öğrenme ve değerlendirme yöntemleri sunulması için gereken çalışmaları ilgili kişi ve birimlerle birlikte yürütür.

Ulaşılabilirlik: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi  Üniversite İdaresi ile birlikte çalışarak tüm engel grupları için mimari engellerin kaldırılması çalışmalarına katılır.

Eğitim Hizmetleri: Engellilik alanında üniversite personelinin ve öğrencilerin farkındalık  ve duyarlılık düzeyini artırmaya yönelik etkinlikler düzenler.