Görevlerimiz

1-Üniversitemizde yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin, öğrenim hayatlarını ve toplumsal katılımlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmak.

2- Engelli öğrencilerin bakımları ve boş zaman aktivitelerinde fonksiyonel kapasiteleri ve toplumsal katılımları için program ve projeler geliştirmek.

3- Engelli öğrencilerin öğrenimleri esnasında gereksinim duyduğu  ihtiyaçlarını tespit etmek ve bunları karşılamak.

4-Engelli öğrencilerin karşılaşabilecekleri engelleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri belirlemek ve ortadan kaldırmak için çözüm önerileri sunmak.

5- Engelli öğrencilere yönelik araç gereç teminini sağlamak, gerektiğinde özel ders materyallerinin hazırlanması, uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanması için yönetimle bağlantı kurmak.

6- Konu ile ilgili seminer, sempozyum ve benzeri faaliyetler düzenlemek.

7- Engelli öğrencilerin sorunlarını ve isteklerini dilek getirmelerine olanak sağlayan, ilgili birimle iletişimine geçmelerini sağlayan web sitesi oluşturmak.

8- Maddi güçlüğü bulunan engelli öğrencilerin ihtiyacı olan araç gereçlerinin ücretsiz teminine yardımcı olmak.

9- Engelli öğrencilerin sınavları ile ilgili süre, mekân, materyal, refakatçi ve engelin  doğasından kaynaklanan farklılıklara göre gerekli tedbirleri almak.