Tanıtım

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi

Prof. Dr. Neriman İNANÇ Başkan
Doç. Dr. Büşra KEPENEK VAROL Koordinatör
Prof. Dr. Talat ÖZPOZAN  Üye
Doç. Dr. Mustafa NİSARİ  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Semih AYRIKÇİL  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet DOĞAN   Üye
Dr. Öğr. Üyesi Didem KAYA  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Bekir ÇELİK  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Bülent AYKUTOĞLU  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet HASNALBANT  Üye
Arş. Gör. Sinem SARGIN  Üye
Bahadır KILIÇ Üye
Turan İLBEY Üye
Ahmet HASDAL  Üye
 
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin, kampüsteki yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla 14.08.2010 tarih ve 27672 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanmış olan ‘Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliğinin 11’inci maddesine göre 12.12.2017 tarihinde oluşturulan “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi” öğrenciler ile öğretim üyesi-yönetim kademesi arasında koordinasyonu sağlamaktadır. Bu birim üniversitemizdeki engelli öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit edip, bu alanda yapılması gereken çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek üzere Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet göstermektedir.
 
01.10.2021 tarihli Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi toplantısında alınan karar gereği birimimizin ismi “Engelsiz Kampüs Birimi” olarak değiştirilmiştir.
 
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi özel gereksinimi olan ve birime başvuran öğrencilerle yapılan görüşme ve değerlendirme sonuçlarına göre belirlenen sorunların çözümü için Öğrenci İşleri, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi, Bölüm Danışmanı, Bölüm Başkanlığı gibi birimlerle görüşmeler yapar.
 
Öğrencinin derslerinde ihtiyaç duyduğu uyarlamalara ilişkin (ders materyallerinin alternatif formatlarda sunulması, sınavlarda değişiklikler, ulaşım vb.) değişiklik önerilerini Fakültelerin engelsiz kampüs birimi üyeleri ve gerekli birimlere gönderir.
 
Engel durumunu bildiren her öğrenci akademik dönemlerde Engelsiz Kampüs Birimine başvurabilir. Birim engelli öğrencilere dersler, sınavlar, ödevler gibi akademik alanda makul uyarlamaya ihtiyaç duyan öğrencilerle görüşerek bunların ne zaman ne şeklide sağlanacağı ve kimler ile iletişim kuracağı konularında yardımcı olur.
 
Engelsiz Kampüs Birimi engeli nedeniyle derslerde not tutmakta güçlük çeken ya da not tutamayan öğrencilere, öğrenci asistanlığıyla not tutucu hizmetleri için gönüllü öğrencilerle iletişim kurar. Öğrenciler kendi not tutucularını bulabildikleri gibi (örn: aynı dersi alan veya daha önce almış olan bir tanıdıkları) Engelsiz Kampüs Birimi de not tutucu olarak görevlendirilecek gönüllü bir öğrenci asistanı bulmak için duyuru yapabilir.