Etik Kurulda Değerlendirilmeye Alınacak Başvurular ve Başvuruda İstenilen Belgeler

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kurumsal Etik Kurulunda sorumlu araştırmacısı Nuh Naci Yazgan Üniversitesi mensubu olan ve ilaç araştırması girişimsel/klinik niteliği taşımayan, sadece tez çalışması, ulusal ve uluslararası projelerin başvuruları değerlendirilecektir.

Başvuruda İstenilen Belgeler :
1. Sorumlu Araştırmacı Başvurusu dilekçesi
2. Bölüm/Birim yönetici onayı
3. Başvuru Formu
4. Çalışmada yer alacak tüm araştırmacıların güncel özgeçmişleri
5. Araştırmacıların  son beş yılda yapılmış bildiri dışındaki araştırma makaleleri (En fazla 5 adet)
6. Çalışma Protokolü (Gerekçe, yöntem ve kaynaklar)
7. Aydınlatılmış onam formu
8. Çalışmaya 18 yaş altı gönüllülerin alınması planlanıyorsa çocuk rıza formu ile veli/vasi onam formu
9. Araştırma bütçesi
10. Helsinki Bildirgesi (Tüm sayfaları çalışmaya katılan tüm araştırıcılar tarafından imzalı)
12. Araştırmada kullanılacak olan anketler

Not: Başvuru dosyası web sayfasında açıklanan son başvuru tarihine kadar 1 nüsha olacak şekilde Rektör Yardımcısı Sekreteryasına  teslim edilecektir.

Başvuru form / formları için lütfen tıklayınız.