Erasmus+ 2022 Projesi Personel Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği Başvuru Değerlendirme Sonuçları

 1. Personel Eğitim Alma Hareketliliği

Personel Eğitim Alma Hareketliliği; ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, anlaşmalı program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkan sağlar. Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür.  Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzerine çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması sağlanır.
 
Not 1: Personel Hareketlilikleri 2022 Projesi 31 Temmuz 2024 tarihinde kapanacağından dolayı Personel Hareketliliklerinin en geç 20 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanmış olması zorunludur.
 
Not 2: Asil personellerin, proje bütçesinin kullanılabilmesi ve bütün personellerin Erasmus+ Personel Hareketliliklerinden faydalanabilmesi için, sonuçların açıklanma tarihi olan bugünden (05.04.2024) itibaren en geç 3 Mayıs 2024 tarihi, saat 17:00'a kadar gerekli belgeleri eksik imzası olmadan  (kabul mektubu, mobility agreement vb.) Erasmus Koordinatörlüğüne mail yoluyla veya şahsen teslim etmeleri zorunludur. 03.05.2024 tarihi, saat 17:00'den sonra asil personeller feragat etmiş sayılacak olup hakları yedek personellere geçecektir.
 
Not 3: 2023 Projesi için Personel hareketliliği ilanı Temmuz 2025 tarihinde bitecek olup başvuruların 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz Döneminde alınması planlanmaktadır.

2. Personel Ders Verme Hareketliliği

Personel Ders Verme Hareketliliği; Türkiye’de Üniversite Beyannamesi (ECHE) sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, anlaşmalı olunan ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine, bir diğer değişle ders vermesine olanak sağlayan bir programdır. 

Ders verme hareketliliğinden faydalanmak üzere gidilecek olan yükseköğretim kurumu ile üniversitemiz arasında kurumlararası anlaşma olması gerekmektedir.  

 
Başvuru Sonuçları İçin: https://turnaportal.ua.gov.tr
İletişim                         :  intoffice@nny.edu.tr - ehkizir@nny.edu.tr