Galeri

-Üniversitemizin ana web sayfasında engelliler için bir bölüm oluşturulmuştur. Bu sayfada, faydalı linkler, engelli öğrenci ve gönüllü öğrenci başvuru formları yer almaktadır.

- Engelli öğrencilerin sınavlarda zorluk yaşamamaları için eğitim gördükleri Bölüm öğretim üyeleri tarafından sınav kağıtlarının özel olarak hazırlanması, ek süre verilmesi gibi kolaylıklar sağlanmıştır.

-Engelli Birimi üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Füsun KOCATÜRK, 17.10.2018 tarihinde Ankara’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerlerinin sonuncusuna katılmıştır.

- Engelli Birimi üyelerinden Doç. Dr. Fatih ERTUGAY, 15 Mayıs 2018 tarihinde YÖK’te yapılan Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni ve Engelsiz Eğitim Çalıştayına katılmıştır. 

-28 Eylül 2018 Tarihinde üniversitemizdeki engelli öğrencilerin de yararlanabileceği Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi kurulmuştur. 

-  3 Aralık 2018 Tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri ile ‘Sağlık Bilimleri Fakültesinde ‘Engelleri Fark Edip Fark Ettirelim’ temasıyla etkinlik düzenlemiştir.

- 4 Aralık 2018 Tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından ‘Engeller Paylaşınca Yıkılır’ temasıyla Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde etkinlik düzenlenmiştir.

- 4 Aralık 2018 Tarihinde Engelli Öğrenci Birimi Başkanı ve Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Feyzan CANKURTARAN ve Turan İLBEY Erciyes Üniversitesinde yapılan  ‘Engelsiz  ERÜ İçin El Ele’ toplantısına katılmışlardır.

 - 5 Aralık 2018 Tarihinde İkstisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Altı Nokta Körler Dernek Başkanı Akar DEMİR tarafından ‘Engellerimizle Mutluyuz Onlarla Engel Olmayın’ konulu seminer düzenlenmiştir.

- Kampüs binalarının fiziksel yapı erişilebilirliğini değerlendirme ve fiziki yapı envanteri oluşturulmuştur. Yeni yapılan ya da yapılacak olan binalar fizik yapı itibariyle (engelli rampaları, asansör ve engelli lavaboları) engellilere hizmet verecek nitelikte olmasına karşın,   Engelli Öğrenci Birimi tarafından gerekli çalışmalar yapılmış, binalar içerisinde ve çevresinde yapılacaklar (asansör, engelli tuvaleti ve engelli rampası yapımı gibi) 5 Aralık 2018 tarihinde Rektörlük Makamına rapor verilmiştir. 

-YÖK Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının isteği ile Üniversitemizin engelli öğrencileri ile ilgili yapmış olduğumuz faaliyetlerin görünürlüğünü artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çıkarılacak olan ‘Yıllık ‘ için Rektörlük Makamının 24 Aralık 2018 tarih, 35138650-199/710 sayılı belgesi ile istenen bilgiler hazırlanmıştır.

-Engelli öğrenciler için araç park alanları oluşturulmuştur.