Eserleri

Nuh Naci Yazgan tarafından yaptırılmış hayır kuruluşları şunlardır:

Nuh Naci Yazgan Köylü Öğrenci Yurdu (Kayseri): 1939 yılında hizmete girmiştir. Halen Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfının iktisadi işletmesi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Yurtta çok sayıda köylü ve kasabalı öğrenci kalma imkânı bularak eğitim-öğretimlerini tamamlamışlardır.

İstanbul Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu (İstanbul): Yüksek öğrenim görmek için Kayseri’den İstanbul’a giden özellikle dar gelirli öğrencilerin barınmaları için hizmet veren bir yurttur. Laleli’de hizmete giren yurt, binanın yetersiz kalması üzerine Çapa’da yaptırılan büyük yurt binasına taşınmıştır.

Göğüs Hastanesi ve Dispanseri (Kayseri): Kayseri’nin merkezinde 1943 yılında yaptırılmış olan göğüs hastanesi ve dispanseri halen hizmetine devam etmekte olup Kayseri ve Kayseri dışından çok sayıda kişi burada şifa bulmuştur.

Behice Yazgan Kız Lisesi (Kayseri): Nuh Naci Yazgan’ın vasiyeti üzerine 1969 yılında Kayseri şehir merkezinde eşi adına yaptırılmış olan lisedir.