Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Fizyoterapi programı bu yıl ilk mezunlarını verdi.
 
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı Mezuniyet Töreni Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ukbe ŞIRAYDER açılış konuşmasında öğrencileri mezuniyetlerinden dolayı tebrik ederek, “Mesleğinizin sabır, hoşgörü, şefkat, merhamet ve özellikle de insan sevgisi gerektiren bir meslek olduğunun bilinciyle; aldığınız toplum temelli yeterliliğe dayanan eğitimle, hastalıkların tedavisinde olduğu kadar, genel toplum sağlığımızın geliştirilmesinde de sorumluluk sahibi olacaksınız. Üniversitemizin mezunu olmanın verdiği ayrıcalığı hissedecek ve üniversitemizi Türkiye’nin dört bir yanında temsil edeceksiniz” dedi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU ise konuşmasında öğrencileri hayat mücadelesine başarı dilekleriyle uğurladıklarını ifade ederek, bunun bir ayrılık olmadığını söyledi. ÖZSOYLU, “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi mezunu olarak her zaman bizim aramızda olacaklar. Öğrencilerimiz bizlerin gözbebeği, can dostlarımız paydaşlarımızdır. Bugün bir ayrılık değil bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sizleri bugün hayatınızın yepyeni bir dönemine uğurluyoruz. Nerede olursanız olun, ne işle meşgul olursanız olun sizler daima hakkı, adaleti, barışı, huzuru, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı ve refahı savunun. Mahzun, mazlum, mutsuz ve kimsesiz insanların kalplerine sevgi, merhamet, şefkat, paylaşma ve yardımlaşma ışığı yakın. Yaşamınız boyunca devletinize, bayrağınıza, vatanınıza sahip çıkın, ihanet etmeyin. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı kalın.” dedi. Özsoylu ayrıca Atatürk’ün, “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.” cümlesini hatırlatarak “Doğru yoldan sapmayın, cahil, cühela, müptezel insanları muhatap almayın.” diye konuştu.
 
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı Birincisi Rabia Baba’nın konuşmasından sonra mezuniyet kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden törende dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi. Daha sonra öğrenciler temsili mezuniyet belgelerini öğretim elemanlarından aldı. Coşku ve heyecan içinde geçen mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.